Concerten

Glashelder

17 juni 2018

We sloten ons aan bij de vele activiteiten die in Nijmegen georganiseerd werden ter gelegenheid van Nijmegen European Green Capital 2018, en hadden dan ook muziek en teksten gezocht met als thema “water”. De titel “Glashelder” vestigde de aandacht op de zorg voor duurzaamheid en milieu en de betekenis van water voor onze stad.We verzorgden, samen met het Blokfluitensemble van de Lindenberg onder leiding van Pip van Steen, een concert op twee locaties aan en op de rivier, en er werd ook poëzie ten gehore gebracht door Eva Jeune.We startten op het KSCC Schipperscentrum Nijmegen in de Waalhaven. Daarna wandelden we (al zingend) naar de Brebl in de voormalige Honigfabriek, waar het tweede gedeelte van het concert ten gehore werd gebracht. Het werd een leuke en afwisselende middag met mooie muziek.

Glashelder flyer

Weihnachtsoratorium van J.S. Bach

9 en 10 december 2017

Samen met het Resonet Ensemble gaven we op 9 december een zeer geslaagde uitvoering van alle cantates van Bachs Weihnachtsoratorium voor een vrijwel volle Grote St Bartholomeuskerk in Beek. Solisten waren Marjon Strijk, Elsbeth Gerritsen, Erik Janse en Jan Carpentier. De kritieken waren lovend. Bekijk de foto.

Tussen de cantates door gebruikten meer dan honderd bezoekers en uitvoerenden een gezamenlijke maaltijd in enkele van Beeks horecagelegenheden.

Op 10 december voerden we de cantates 1,3,5 en 6 ook uit in de Johannes de Doperkerk in Wageningen. De sopraanpartij werd i.v.m. ziekte van Marjon deze keer gezongen door Tanja Obalski. Helaas was het bezoekersaantal bij deze uitvoering door het uitzonderlijk slechte weer lager dan verwacht.Weihnachtsoratorium 2017 1

The Zoo, korte volksopera van Arthur Sullivan, ter gelegenheid van ons 40-jarig jubileum

11 november 2017

Het Nijmeegs Kamerkoor vierde op zaterdag 11 november 2017 het 40-jarig jubileum met de feestelijke en zeer geslaagde uitvoering van de korte opera The Zoo (Arthur Sullivan). Alle solopartijen werden gezongen door koorleden, en familie en vrienden deden mee als gastzangers of als begeleidend orkest.

Het goed bezochte concert vond plaats in het Montessori-college, Kwakkenbergweg 27, Nijmegen.

Bekijk de foto's

theZoo1theZoo2

A Capella Concert In Hoger Sferen

12 februari 2017

Op zondagmiddag 12 februari 2017 zongen wij een concert met een keur aan werken uit de a capella koortraditie, getiteld In Hoger Sferen. Voor dit concert had Jos Avontuur samen met dirigent Paulien Roos een programma samengesteld met muziek van alle tijden en sferen. Op het programma stonden werken van o.a. Monteverdi, Janacek, Sweelinck, Debussy, Diepenbrock en Mendelssohn, voorwaar hoogtepunten uit de a capella koormuziek.  Marjan de Haer, harpiste, verzorgde de intermezzi. Het concert vond plaats in de Antonius Abtkerk aan de Dennenstraat 125 in Nijmegen en werd goed bezocht.

Klik hier voor het volledige programma.

Concert met zanggroep Maqam

11 juni 2016

Es war, als hätt der Himmel die Erde still geküßt (Eichendorff)

Twee verschillende sferen, aarde en hemel, natuur en bovennatuur, kwamen ruimschoots aan bod in dit gezamenlijke concert van Het Nijmeegs Kamerkoor en zanggroep Maqam. Eerst tweekorig (samen maar toch apart) , dan elk koor afzonderlijk, maar tenslotte verenigd in één groot koor hoorde u werken van Bach, Mendelssohn, Schumann, Distler, Brahms en Rheinberger, waarin diverse visies op hiernumaals en hiernamaals voorkomen. Zelfs onze beide dirigentes verenigden zich in een gezamenlijke uitvoering van het lied waaraan de titel is ontleend.

Es-war-als-hatt-der-Himmel-die-Erde-still-gekusst

The English Concert

Concert HNK en Flos Campi koor en orkest

HNK flyer 24nov2014Op 23 november heeft Het Nijmeegs Kamerkoor opnieuw een concert  gegeven in samenwerking met koor en orkest van Flos Campi. Het is een mooi concert geweest in een zeer goed gevulde Antonius van Paduakerk.

Alle informatie over dit concert vindt u op de flyer.

Concerten september en november 2014

Na de zomervakantie is Het Nijmeegs Kamerkoor te horen en te zien:

zondag 14 september om 15.00 uur zingen wij in de beeldentuin van Zyflich (www.nieuwbegin.de )
Zondag 23 november om 15.30 uur is er een gezamenlijk concert met Flos Campi

De afgelopen maanden hebben wij aan een programma met voornamelijk Engelstalige muziek van de componisten Vaughn Williams, Bridge, Britten en Elgar gewerkt. Daarnaast de "Fünf Lieder aus der Natur" van Antonín Dvorák.

Delen van deze muziek werden door ons uitgevoerd tijdens het Nijmeegs Muziekfestival op 1 juni a.s. van 13.30u tot 14.15u in de Schepenzaal (stadhuis).

Op 1 juni traden we ook op in het kader van Valkhof Klassiek van 16.15uur tot 16.30uur én van 16.55 uur tot 17.10 uur. Locatie: in het Valkhofpark (podium Barbarossa-ruïne).

Op 7 juni waren wij te beluisteren tijdens het vijfde Appeltern Tuinfestival, Walstraat 2a, Appeltern.

Concert Noord-Europese componisten

Op 24 november voert Het Nijmeegs Kamerkoor opnieuw een co-productie uit met Flos Campi. Deze keer ter gelegenheid van het lustrum van koor en orkest van Flos Campi.

Uitgevoerd worden:

Arvo Pärt: Magnificat en Litany