Over ons

Het Nijmeegs Kamerkoor werd op initiatief van enkele enthousiaste muziekliefhebbers opgericht in februari 1977. Wat ooit begon als een klein vocaal ensemble is nu uitgegroeid tot een kamerkoor dat in Nijmegen en omstreken grote bekendheid geniet.
Het Nijmeegs Kamerkoor zingt muziek 'door de eeuwen heen', van Palestrina en ouder tot Poulenc en moderner en van Bach tot Britten.

Koorleden

lid  Els Vermuë
bestuursadvies/erelid  Truus van Nisselrooy

De dirigent

Paulien Roos kleurOver de dirigent:
Paulien Roos dirigeert Het Nijmeegs Kamerkoor sinds januari 2007.

Paulien Roos studeerde achtereenvolgens piano (bij Edith Lateiner), kamermuziek (bij Mila Baslawskaja), liedbegeleiding (bij Kelvin Grout) en koordirectie (bij Barend Schuurman) aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Daarnaast volgde zij cursussen en masterclasses o.a. bij Elly Ameling, Rudolf Jansen, Jos van Veldhoven en Daniel Reuss. Zij was enige jaren verbonden als repetitor aan het Rotterdams conservatorium. Naast Het Nijmeegs Kamerkoor, dirigeert Paulien Canticum Gorssel, het Nijmeegs koor Flos Campi en Capella Walburga van de Walburgiskerk te Zutphen. Met dit laatste koor maakte zij opnames voor de NCRV radio.

(foto: Ruud Kronenburg)