Concerten

The Zoo, korte volksopera van Arthur Sullivan, ter gelegenheid van ons 40-jarig jubileum

11 november 2017

Het Nijmeegs Kamerkoor vierde op zaterdag 11 november 2017 het 40-jarig jubileum met de feestelijke en zeer geslaagde uitvoering van de korte opera The Zoo (Arthur Sullivan). Alle solopartijen werden gezongen door koorleden, en familie en vrienden deden mee als gastzangers of als begeleidend orkest.

Het goed bezochte concert vond plaats in het Montessori-college, Kwakkenbergweg 27, Nijmegen.

Bekijk de foto's

theZoo1theZoo2

A Capella Concert In Hoger Sferen

12 februari 2017

Op zondagmiddag 12 februari 2017 zongen wij een concert met een keur aan werken uit de a capella koortraditie, getiteld In Hoger Sferen. Voor dit concert had Jos Avontuur samen met dirigent Paulien Roos een programma samengesteld met muziek van alle tijden en sferen. Op het programma stonden werken van o.a. Monteverdi, Janacek, Sweelinck, Debussy, Diepenbrock en Mendelssohn, voorwaar hoogtepunten uit de a capella koormuziek.  Marjan de Haer, harpiste, verzorgde de intermezzi. Het concert vond plaats in de Antonius Abtkerk aan de Dennenstraat 125 in Nijmegen en werd goed bezocht.

Klik hier voor het volledige programma.

Kerstconcert in Huize Rosa

Net als vorig jaar verzorgden we een Kerstconcert voor de bewoners van Huize Rosa en belangstellenden uit de omgeving. Dit vond plaats op 22 december 2016 om 19.30 uur in de Dominicuskapel van Zorgcentrum Huize Rosa, Rosa de Limastraat 10, Nijmegen.

Concert met zanggroep Maqam

11 juni 2016

Es war, als hätt der Himmel die Erde still geküßt (Eichendorff)

Twee verschillende sferen, aarde en hemel, natuur en bovennatuur, kwamen ruimschoots aan bod in dit gezamenlijke concert van Het Nijmeegs Kamerkoor en zanggroep Maqam. Eerst tweekorig (samen maar toch apart) , dan elk koor afzonderlijk, maar tenslotte verenigd in één groot koor hoorde u werken van Bach, Mendelssohn, Schumann, Distler, Brahms en Rheinberger, waarin diverse visies op hiernumaals en hiernamaals voorkomen. Zelfs onze beide dirigentes verenigden zich in een gezamenlijke uitvoering van het lied waaraan de titel is ontleend.

Es-war-als-hatt-der-Himmel-die-Erde-still-gekusst

The English Concert

Kerstconcert 18 december 2014

op 18 december gaven wij om 19.00 uur een kerstconcert voor bewoners van verpleeghuis Joachim en Anna.

Concert HNK en Flos Campi koor en orkest

HNK flyer 24nov2014Op 23 november heeft Het Nijmeegs Kamerkoor opnieuw een concert  gegeven in samenwerking met koor en orkest van Flos Campi. Het is een mooi concert geweest in een zeer goed gevulde Antonius van Paduakerk.

Alle informatie over dit concert vindt u op de flyer.

Concerten september en november 2014

Na de zomervakantie is Het Nijmeegs Kamerkoor te horen en te zien:

zondag 14 september om 15.00 uur zingen wij in de beeldentuin van Zyflich (www.nieuwbegin.de )
Zondag 23 november om 15.30 uur is er een gezamenlijk concert met Flos Campi

De afgelopen maanden hebben wij aan een programma met voornamelijk Engelstalige muziek van de componisten Vaughn Williams, Bridge, Britten en Elgar gewerkt. Daarnaast de "Fünf Lieder aus der Natur" van Antonín Dvorák.

Delen van deze muziek werden door ons uitgevoerd tijdens het Nijmeegs Muziekfestival op 1 juni a.s. van 13.30u tot 14.15u in de Schepenzaal (stadhuis).

Op 1 juni traden we ook op in het kader van Valkhof Klassiek van 16.15uur tot 16.30uur én van 16.55 uur tot 17.10 uur. Locatie: in het Valkhofpark (podium Barbarossa-ruïne).

Op 7 juni waren wij te beluisteren tijdens het vijfde Appeltern Tuinfestival, Walstraat 2a, Appeltern.

Avondconcert in Huize Rosa

Op 31 oktober verzorgt Het Nijmeegs Kamerkoor een avondconcert voor de bewoners van Huize Rosa te Nijmegen.

Uirgevoerd worden oude en nieuwere geestelijke muziek van Bach, De Klerk, Franck en romantische liederen van Brahms.

StartVorige123VolgendeEinde
Pagina 1 van 3